menu kopia ceny 2

Krewetki z grilla
(15 szt) z warzywami na dzikim ryżu
Wachlarz rybny
łosoś z grilla,
sandacz w sosie borowikowym,
fileciki z okonia jeziornego panierowane,
jarzynka, frytki
Trio
Eskalopki z limandy aspero zapiekane na plackach
ziemniaczanych w trzech smakach
z delikatnym sosem chrzanowym
Dorsz po kaszubsku
Zapiekany z grzybami,
boczkiem, ziemniakami i serem
ZIMNE
Śledź w oleju lub śmietanie
Tatar z łososia
Tatar wołowy
GORĄCE
Krewetki Królewskie obrane (3szt.) pieczone w boczku, grzanki
Szyjki rakowe „Giganty” smażone w maśle czosnkowym, grzanki
Borowiki smażone na maśle
Zupa rybacka
Rosolnik z łososia w kociołku
Rosół z węgorza z kluseczkami
Zupa egzotyczna z owocami morza w kociołku
Barszcz czerwony czysty
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub
krokietem z kapustą i grzybami
Krem z pomidorów ze śmietaną i kluseczkami
Rosół z kury z makaronem
Botwinka
Mała porcja zupy kosztuje pół ceny + 2,oo
Fileciki z kerguleny panierowane lub smażone podane na świeżej rukoli z sosem koperkowym jarzynką gotowaną i frytkami
Filet z dorsza po parysku, jarzynka *
Filet z dorsza z kurkami w śmietanie jarzynka,ziemniaki
Filet z dorsza z maślakami w śmietanie, jarzynka, ziemniaki
Łosoś filet z grilla na zielonym spaghetti ze szpinakiem, jarzynka
Kociołek rybacki – limanda aspero, łosoś, dorsz zapiekane w jarzynach z serem
Fileciki z okonia jeziornego panierowane, jarzynka, sos tatarski *
Pstrąg gotowany w jarzynach, jarzynka *
Filet z pstrąga z pieczarkami, jarzynka *
Filet z sandacza w sosie borowikowym, jarzynka *
Filet z sandacza w cieście francuskim, jarzynka, sos koperkowy
Filet z sandacza gotowany w jarzynach, jarzynka *
Filet z sandacza z pieczarkami, jarzynka *
Filet z limandy aspero w sosie koperkowym, jarzynka *
Filet z limandy aspero na szpinaku, jarzynka, sos koperkowy *
Filet z limany aspero na cieście francuskim z jarzynką
borowikami, serem i sosem koperkowym
Koszyczek „Bosmana” 10 szt. panierowanych różności ( ryby i owoce morza)
Chrupiące filety z halibuta na sosie serowym, jarzynka, ziemniaki
* Dania podajemy: z ziemniakami, frytkami lub ryżem gratis!
Mała porcja dania obiadowego kosztuje: pół ceny porcji całej + 6,oo
*Zmiana dodatku na inny niż gratisowy do ceny doliczamy 2,00
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym, kapustka zasmażana, ziemniaki
Kotlet schabowy XXL panierowany, kapustka zasmażana*
Zrazy wołowe zawijane w sosie, buraczki, kasza gryczana
Bryzol z kurczaka z pieczarkami,jarzynka *
Sznycel z kurczaka panierowany, jarzynka *
Kotlet de'volaille z jarzynką i frytkami
Pierś z kaczki w sosie borówkowym + jabłko, buraczki, kopytka
Kurczakowy przysmak w koszyku panierowane kawałki z kurczaka, krążki cebulowe, frytki, ketchup
Placek po cygańsku z gulaszem i śmietaną
* Dania podajemy: z ziemniakami, frytkami lub ryżem gratis!
Mała porcja dania obiadowego kosztuje: pół ceny porcji całej + 6,oo
SAŁATY
Sałata grecka z fetą
Sałata z kurczakiem
Sałata z tuńczykiem
PIEROGI
Pierogi z kapustą, grzybami i cebulką (6szt.)
Pierogi ruskie z cebulką + śmietana (8szt.)
Pierogi z kurkami (8szt.) z cebulką + sos kurkowy
Pierogi na słodko (8szt.) ze śmietaną:
– z truskawkami
– z twarogiem i truskawkami

Dania gotowe zawierają:
ryby, mięsa nie mniej niż 150g.
dodatków: razem nie mniej niż 150g.
Zupy:
w bulionówkach nie niej niż 250ml.
w kociołkach nie mniej niż 500ml.
Przystawki: nie mniej niż 100g.
Kawy: nie mniej niż: 150ml.
Herbaty: nie mniej niż 200ml.

Nasze dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów takie jak:
białka mleka krowiego, jaja oraz pszenicę, ponadto ryby, owoce morza, orzechy, pomidory, seler, przyprawy.
Prosimy pytać o szczegóły obsługę.

Homar na dwa smaki
1. z grilla z szyjkami rakowymi
2. zapiekany z borowikami i serem z ryżem i sosami
Krewetki panierowane z sosem czosnkowym
Kalmary w cieście z sosem czosnkowym
0,5 kg. Muli w sosie pomidorowo - ziołowym z chlebkiem czosnkowym
Skwierczące Krewetki Królewskie (10szt.) w masełku czosnkowym z grzankami, sos czosnkowy
Krokiety ze szpinakiem 2 szt.+ sos koperkowy
Zielone szparagi panierowane z sosem koperkowym
Placki ziemniaczne (3 szt) ze śmietaną
DODATKI
Pieczywo czosnkowe
Frytki
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki chłopskie zapiekane z boczkiem i cebulką
Szpinak
Kapustka zasmażana
Biały ryż
Dziki ryż
Kolorowy ryż
Kasza gryczana
Kopytka
Talarki ziemniaczane
Jarzynka gotowana
Pasztecik mięsny
Krokiet z kapustą i grzybami
Pieczywo z masłem
Ketchup
Majonez
Bufet sałatkowy - jednorazowe podejście
Sosy gorące:
- koperkowy
- kaparowy
- pieczeniowy
- borowikowy
- kurkowy
Sosy zimne:
- tatarski
- czosnkowy
- chrzanowy
- meksykański
Zamiana dodatku na inny niż gratisowy (tj.: ziemniaki gotowane, biały ryż lub frytki) - do ceny doliczamy – 2,oo
NAPOJE GORĄCE
Kawa americana - Segafredo
Kawa parzona - Tchibo
Kawa rozpuszczalna – Jacobs
Kawa cappuccino
Kawa latte
Kawa po irlandzku
Kawa mrożona z lodami
Herbata lipton z cytryną (w kubku)
Herbata zielona w dzbanuszku
Herbata z rumem i pomarańczą
Herbata „babuni” (z sokiem malinowym i goździkami w dzbanuszku)
DESERY
Racuszki (2szt.) - jabłka w cieście
Naleśniki z dżemem (1szt.)
Naleśniki z twarożkiem i rodzynkami (1szt.)
Naleśniki z owocami (1szt.)
Naleśniki z czekoladą (1szt.)
Naleśniki z bakaliami i czekoladą (1szt.)
Dodatki na życzenie:
sos waniliowy
bita śmietana
Lody gałkowe
Deser lodowy bakaliowy
Deser lodowy owocowy
Deser lodowy z advokatem
Tort domowy i ciasta
Sernik z gorącymi malinami
Lody z gorącymi malinami