Dania gotowe zawierają: ryby, mięsa nie mniej niż 150g. dodatków: razem nie mniej niż 150g. Zupy: w bulionówkach nie niej niż 250ml. w kociołkach nie mniej niż 500ml. Przystawki: nie mniej niż 100g. Kawy: nie mniej niż: 150ml. Herbaty: nie mniej niż 200ml. Nasze dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów takie jak: białka mleka krowiego, jaja oraz pszenicę, ponadto ryby, owoce morza, orzechy, pomidory, seler, przyprawy. Prosimy pytać o szczegóły obsługę.
MENU


Krewetki z grilla (15 szt) z warzywami na dzikim ryżu | |
Wachlarz rybny łosoś z grilla, sandacz w sosie borowikowym, fileciki z okonia jeziornego panierowane, jarzynka, frytki | |
Trio Eskalopki z limandy aspero zapiekane na plackach ziemniaczanych w trzech smakach z delikatnym sosem chrzanowym | |
Dorsz po kaszubsku Zapiekany z grzybami, boczkiem, ziemniakami i serem |
ZIMNE | |
Śledź w oleju lub śmietanie | |
Tatar z łososia | |
Tatar wołowy | |
GORĄCE | |
Krewetki Królewskie obrane (3szt.) pieczone w boczku, grzanki | |
Szyjki rakowe „Giganty” smażone w maśle czosnkowym, grzanki | |
Borowiki smażone na maśle |
Zupa rybacka | |
Rosolnik z łososia w kociołku | |
Rosół z węgorza z kluseczkami | |
Zupa egzotyczna z owocami morza w kociołku | |
Barszcz czerwony czysty | |
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub krokietem z kapustą i grzybami | |
Krem z pomidorów ze śmietaną i kluseczkami | |
Rosół z kury z makaronem | |
Botwinka | |
Mała porcja zupy kosztuje pół ceny + 2,oo | |
Fileciki z kerguleny panierowane lub smażone podane na świeżej rukoli z sosem koperkowym jarzynką gotowaną i frytkami | |
Filet z dorsza po parysku, jarzynka * | |
Filet z dorsza z kurkami w śmietanie jarzynka,ziemniaki | |
Filet z dorsza z maślakami w śmietanie, jarzynka, ziemniaki | |
Łosoś filet z grilla na zielonym spaghetti ze szpinakiem, jarzynka | |
Kociołek rybacki – limanda aspero, łosoś, dorsz zapiekane w jarzynach z serem | |
Fileciki z okonia jeziornego panierowane, jarzynka, sos tatarski * | |
Pstrąg gotowany w jarzynach, jarzynka * | |
Filet z pstrąga z pieczarkami, jarzynka * | |
Filet z sandacza w sosie borowikowym, jarzynka * | |
Filet z sandacza w cieście francuskim, jarzynka, sos koperkowy | |
Filet z sandacza gotowany w jarzynach, jarzynka * | |
Filet z sandacza z pieczarkami, jarzynka * | |
Filet z limandy aspero w sosie koperkowym, jarzynka * | |
Filet z limandy aspero na szpinaku, jarzynka, sos koperkowy * | |
Filet z limany aspero na cieście francuskim z jarzynką | |
borowikami, serem i sosem koperkowym | |
Koszyczek „Bosmana” 10 szt. panierowanych różności ( ryby i owoce morza) | |
Chrupiące filety z halibuta na sosie serowym, jarzynka, ziemniaki | |
* Dania podajemy: z ziemniakami, frytkami lub ryżem gratis! | |
Mała porcja dania obiadowego kosztuje: pół ceny porcji całej + 6,oo | |
*Zmiana dodatku na inny niż gratisowy do ceny doliczamy 2,00 |
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym, kapustka zasmażana, ziemniaki | |
Kotlet schabowy XXL panierowany, kapustka zasmażana* | |
Zrazy wołowe zawijane w sosie, buraczki, kasza gryczana | |
Bryzol z kurczaka z pieczarkami,jarzynka * | |
Sznycel z kurczaka panierowany, jarzynka * | |
Kotlet de'volaille z jarzynką i frytkami | |
Pierś z kaczki w sosie borówkowym + jabłko, buraczki, kopytka | |
Kurczakowy przysmak w koszyku panierowane kawałki z kurczaka, krążki cebulowe, frytki, ketchup | |
Placek po cygańsku z gulaszem i śmietaną | |
* Dania podajemy: z ziemniakami, frytkami lub ryżem gratis! | |
Mała porcja dania obiadowego kosztuje: pół ceny porcji całej + 6,oo |
SAŁATY | |
Sałata grecka z fetą | |
Sałata z kurczakiem | |
Sałata z tuńczykiem | |
PIEROGI | |
Pierogi z kapustą, grzybami i cebulką (6szt.) | |
Pierogi ruskie z cebulką + śmietana (8szt.) | |
Pierogi z kurkami (8szt.) z cebulką + sos kurkowy | |
Pierogi na słodko (8szt.) ze śmietaną: – z truskawkami – z twarogiem i truskawkami |
Homar na dwa smaki 1. z grilla z szyjkami rakowymi 2. zapiekany z borowikami i serem z ryżem i sosami | |
Krewetki panierowane z sosem czosnkowym | |
Kalmary w cieście z sosem czosnkowym | |
0,5 kg. Muli w sosie pomidorowo - ziołowym z chlebkiem czosnkowym | |
Skwierczące Krewetki Królewskie (10szt.) w masełku czosnkowym z grzankami, sos czosnkowy |
Krokiety ze szpinakiem 2 szt.+ sos koperkowy | |
Zielone szparagi panierowane z sosem koperkowym | |
Placki ziemniaczne (3 szt) ze śmietaną |
DODATKI | |
Pieczywo czosnkowe | |
Frytki | |
Ziemniaki gotowane | |
Ziemniaki chłopskie zapiekane z boczkiem i cebulką | |
Szpinak | |
Kapustka zasmażana | |
Biały ryż | |
Dziki ryż | |
Kolorowy ryż | |
Kasza gryczana | |
Kopytka | |
Talarki ziemniaczane | |
Jarzynka gotowana | |
Pasztecik mięsny | |
Krokiet z kapustą i grzybami | |
Pieczywo z masłem | |
Ketchup | |
Majonez | |
Bufet sałatkowy - jednorazowe podejście | |
Sosy gorące: | |
- koperkowy | |
- kaparowy | |
- pieczeniowy | |
- borowikowy | |
- kurkowy | |
Sosy zimne: | |
- tatarski | |
- czosnkowy | |
- chrzanowy | |
- meksykański | |
Zamiana dodatku na inny niż gratisowy (tj.: ziemniaki gotowane, biały ryż lub frytki) - do ceny doliczamy – 2,oo |
NAPOJE GORĄCE | |
Kawa americana - Segafredo | |
Kawa parzona - Tchibo | |
Kawa rozpuszczalna – Jacobs | |
Kawa cappuccino | |
Kawa latte | |
Kawa po irlandzku | |
Kawa mrożona z lodami | |
Herbata lipton z cytryną (w kubku) | |
Herbata zielona w dzbanuszku | |
Herbata z rumem i pomarańczą | |
Herbata „babuni” (z sokiem malinowym i goździkami w dzbanuszku) | |
DESERY | |
Racuszki (2szt.) - jabłka w cieście | |
Naleśniki z dżemem (1szt.) | |
Naleśniki z twarożkiem i rodzynkami (1szt.) | |
Naleśniki z owocami (1szt.) | |
Naleśniki z czekoladą (1szt.) | |
Naleśniki z bakaliami i czekoladą (1szt.) | |
Dodatki na życzenie: | |
sos waniliowy | |
bita śmietana | |
Lody gałkowe | |
Deser lodowy bakaliowy | |
Deser lodowy owocowy | |
Deser lodowy z advokatem | |
Tort domowy i ciasta | |
Sernik z gorącymi malinami | |
Lody z gorącymi malinami |