MENU

Krewetki z grilla
(15 szt) z warzywami na dzikim ryżu
49,oo
Wachlarz rybny
łosoś z grilla,
sandacz w sosie borowikowym,
fileciki z okonia jeziornego panierowane,
jarzynka, frytki
42,oo
Trio
Eskalopki z limandy aspero zapiekane na plackach
ziemniaczanych w trzech smakach
z delikatnym sosem chrzanowym
37,oo
Dorsz po kaszubsku
Zapiekany z grzybami,
boczkiem, ziemniakami i serem
39,oo
ZIMNE
Śledź w oleju lub śmietanie12,oo
Tatar z łososia23,oo
Tatar wołowy 22,oo
GORĄCE
Krewetki Królewskie obrane (3szt.) pieczone w boczku, grzanki 19,oo
Szyjki rakowe „Giganty” smażone w maśle czosnkowym, grzanki26,oo
Borowiki smażone na maśle 30,oo
Zupa rybacka14,oo
Rosolnik z łososia w kociołku 18,oo
Rosół z węgorza z kluseczkami 14,5o
Zupa egzotyczna z owocami morza w kociołku 22,oo
Barszcz czerwony czysty 6,oo
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub
krokietem z kapustą i grzybami
12,oo
Krem z pomidorów ze śmietaną i kluseczkami 12,oo
Rosół z kury z makaronem10,00
Botwinka14,oo
Mała porcja zupy kosztuje pół ceny + 2,oo
Fileciki z kerguleny panierowane lub smażone podane na świeżej rukoli z sosem koperkowym jarzynką gotowaną i frytkami 47,50
Filet z dorsza po parysku, jarzynka * 31,50
Dorsz z grilla z kurkami w śmietanie jarzynka,ziemniaki 38,50
Dorsz z grilla z maślakami w śmietanie, jarzynka, ziemniaki 36,50
Łosoś filet z grilla na zielonym spaghetti ze szpinakiem, jarzynka 39,50
Kociołek rybacki – limanda aspero, łosoś, dorsz zapiekane w jarzynach z serem 35.50
Fileciki z okonia jeziornego panierowane, jarzynka, sos tatarski * 34,80
Pstrąg gotowany w jarzynach, jarzynka * 32,00
Filet z pstrąga z pieczarkami, jarzynka * 29,30
Filet z sandacza w sosie borowikowym, jarzynka * 42,50
Sandacz w cieście francuskim, jarzynka, sos koperkowy 41,00
Sandacz gotowany w jarzynach, jarzynka * 39,50
Sandacz z pieczarkami, jarzynka * 41,00
Filet z limandy aspero w sosie koperkowym, jarzynka * 33,30
Limanda aspero na szpinaku, jarzynka, sos koperkowy * 36,00
Limanda aspero na cieście francuskim z jarzynką36,00
borowikami, serem i sosem koperkowym 39,00
Koszyczek „Bosmana” 10 szt. panierowanych różności ( ryby i owoce morza)34,90
Chrupiące filety z halibuta na sosie serowym, jarzynka, ziemniaki 33,80
* Dania podajemy: z ziemniakami, frytkami lub ryżem gratis!
Mała porcja dania obiadowego kosztuje: pół ceny porcji całej + 6,oo
*Zmiana dodatku na inny niż gratisowy do ceny doliczamy 2,00
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym, kapustka zasmażana, ziemniaki 35,50
Kotlet schabowy XXL panierowany, kapustka zasmażana* 29,oo
Zrazy wołowe zawijane w sosie, buraczki, kasza gryczana 36,oo
Bryzol z kurczaka z pieczarkami,jarzynka * 29,50
Sznycel z kurczaka panierowany, jarzynka * 26,50
Kotlet de'volaille z jarzynką i frytkami 29,oo
Pierś z kaczki w sosie borówkowym + jabłko, buraczki, kopytka 39,oo
Kurczakowy przysmak w koszyku panierowane kawałki z kurczaka, krążki cebulowe, frytki, ketchup 33,oo
Placek po cygańsku z gulaszem i śmietaną 34,50
* Dania podajemy: z ziemniakami, frytkami lub ryżem gratis!
Mała porcja dania obiadowego kosztuje: pół ceny porcji całej + 6,oo
SAŁATY
Sałata grecka z fetą22,00
Sałata z kurczakiem22,00
Sałata z tuńczykiem22,00
PIEROGI
Pierogi z kapustą, grzybami i cebulką (6szt.) 20,oo
Pierogi ruskie z cebulką + śmietana (8szt.) 19,oo
Pierogi z kurkami (8szt.) z cebulką + sos kurkowy 26,oo
Pierogi na słodko (8szt.) ze śmietaną:
– z truskawkami
– z twarogiem i truskawkami
18,oo
Dania gotowe zawierają:
ryby, mięsa nie mniej niż 150g.
dodatków: razem nie mniej niż 150g.
Zupy:
w bulionówkach nie niej niż 250ml.
w kociołkach nie mniej niż 500ml.
Przystawki: nie mniej niż 100g.
Kawy: nie mniej niż: 150ml.
Herbaty: nie mniej niż 200ml.

Nasze dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów takie jak: 
białka mleka krowiego, jaja oraz pszenicę, ponadto ryby, owoce morza, orzechy, pomidory, seler, przyprawy. 
Prosimy pytać o szczegóły obsługę.
Homar na dwa smaki
1. z grilla z szyjkami rakowymi
2. zapiekany z borowikami i serem z ryżem i sosami
95,oo
Krewetki panierowane z sosem czosnkowym 49,oo
Kalmary w cieście z sosem czosnkowym 28.oo
0,5 kg. Muli w sosie pomidorowo - ziołowym z chlebkiem czosnkowym 36,oo
Skwierczące Krewetki Królewskie (10szt.) w masełku czosnkowym z grzankami, sos czosnkowy 59,oo
Krokiety ze szpinakiem 2 szt.+ sos koperkowy16,00
Zielone szparagi panierowane z sosem koperkowym26,00
Placki ziemniaczne (3 szt) ze śmietaną15,00
DODATKI
Pieczywo czosnkowe 6,oo
Frytki5,oo
Ziemniaki gotowane5,oo
Ziemniaki chłopskie zapiekane z boczkiem i cebulką7,oo
Szpinak6,oo
Kapustka zasmażana6,oo
Biały ryż5,oo
Dziki ryż7,oo
Kolorowy ryż7,oo
Kasza gryczana7,oo
Kopytka7,oo
Talarki ziemniaczane7,oo
Jarzynka gotowana5,oo
Pasztecik mięsny6,oo
Krokiet z kapustą i grzybami 6,oo
Pieczywo z masłem3,oo
Ketchup2,oo
Majonez2,oo
Bufet sałatkowy - jednorazowe podejście5,oo
Sosy gorące:
- koperkowy 5,oo
- kaparowy 7,oo
- pieczeniowy 5,oo
- borowikowy7,oo
- kurkowy8,oo
Sosy zimne:
- tatarski 5,oo
- czosnkowy 5,oo
- chrzanowy 5,oo
- meksykański 5,oo
Zamiana dodatku na inny niż gratisowy (tj.: ziemniaki gotowane, biały ryż lub frytki) - do ceny doliczamy – 2,oo
NAPOJE GORĄCE
Kawa americana - Segafredo 8,oo
Kawa parzona - Tchibo 8,oo
Kawa rozpuszczalna – Jacobs 8,oo
Kawa cappuccino 10,oo
Kawa latte 10,oo
Kawa po irlandzku 15,oo
Kawa mrożona z lodami 15,oo
Herbata lipton z cytryną (w kubku) 7,oo
Herbata zielona w dzbanuszku 12,oo
Herbata z rumem i pomarańczą 10,oo
Herbata „babuni” (z sokiem malinowym i goździkami w dzbanuszku) 10,oo
DESERY
Racuszki (2szt.) - jabłka w cieście 12,oo
Naleśniki z dżemem (1szt.) 5,oo
Naleśniki z twarożkiem i rodzynkami (1szt.) 7,oo
Naleśniki z owocami (1szt.) 7,oo
Naleśniki z czekoladą (1szt.) 5,oo
Naleśniki z bakaliami i czekoladą (1szt.) 7,oo
Dodatki na życzenie:
sos waniliowy 3,oo
bita śmietana 3,oo
Lody gałkowe 3,oo
Deser lodowy bakaliowy 18,oo
Deser lodowy owocowy 18,oo
Deser lodowy z advokatem 18,oo
Tort domowy i ciasta 10,oo
Sernik z gorącymi malinami15,oo
Lody z gorącymi malinami18,oo